Star Trek: Mindenen túl (Star Trek: Beyond)

Ezen a nyáron, amikor sorra buknak el a nagy durranásnak szánt filmek, a Star Trek előtt adott volt a lehetőség, hogy igazán nagyot taroljon. Ez valamelyest össze is jött, a közönség nagy része elégedett a J.J. Abrams-t váltó Justin Lin művével, de azért a számos negatív véleménynek is van igazságtartalma.


Oké, azt elismerem, hogy a Mindenen túl izgalmas, pörgős és igazán szórakoztató lett, de ennek nem kellene különlegesnek számítania. Ez egy sci-fi elemekkel tarkított, látványos akciófilm, ami nyári kikapcsolódásnak tökéletes, attól viszont távol áll, hogy évek múlva is gyakran szóba kerüljön. A történet pofonegyszerű, de ez nem komoly negatívum, mert a karakterek közti dinamika baromi sokat dob rajta. Most éreztem először azt, hogy igazán összeszokott a szereplőgárda, és akár együtt, akár kétfős csapatokra bontva is érdekesek, viccesek tudnak lenni a párbeszédeik.

Érdekes, hogy Justin Lin akciófilmes terepről érkezett, mégis éppen ezek a jelenetek sikerültek gyengébbre. A gyors vágások és a kamerarángatás együttes alkalmazása néha egészen követhetetlenné tette a történéseket, a sziklákon való motorozás pedig a Halálos Iramban-szériában még talán belefért volna, de itt inkább a nevetséges kategóriába tartozott. Nem a komoly logikát és a realitást akarom számon kérni a Star Trek-en, a baj inkább az, hogy ennél a résznél még a megvalósítás sem lett valami acélos. Szerencsére azért nem ez a jellemző, az akciók többsége ennél sokkal jobban néz ki. Értékelés: 70%. Aki egy korrektül összerakott, az előzmények ismerete nélkül is élvezhető látványfilmre vágyik, az nem fog csalódni, de ennél többre nem kell számítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése