Triple 9

Nem igazán értem, mi kellett volna még ahhoz, hogy ez a film itthon is mozikba kerüljön. Oké, Amerikában nem teljesített túl jól és a kritikusok is elég vegyesen fogadták, de azért mégis John Hillcoat (Az út, Fékezhetetlen) rendezéséről van szó, és a színészgárda (Chiwetel Ejiofor, Casey Affleck, Anthony Mackie, Woody Harrelson) is elég ütős nevekből áll. Szintén a Triple 9 mellett szól, hogy a hozzá hasonló bűnügyi filmekből nincs túl sok mostanában, ebben pedig minden megvan, ami kielégítheti a téma kedvelőinek igényeit.


A sztorit nem részletezem, mert pont az tetszett benne, ahogy kényelmes tempóban bontakoztak ki a szálak, és ezt az élményt nem szeretném senkitől elvenni. Kezdetben egy tipikus bankrablós történetnek tűnik, és óriási csavarokra ugyan nem kell számítani, de azért többről van szó. A régivágású hangulat és a jónéhány feszültséggel teli pillanat miatt gyakran a Kiképzés, a Tolvajok városa vagy éppen a tavalyi Sicario ugrott be - és ezek semmiképpen sem rossz jelek. Akciójelenetből nincs sok, azok viszont baromi jók. Már a nyitány is izgalmas, nagyjából a játékidő felénél pedig volt egy olyan remek rajtaütés, ami számomra a Kemény zsaruk című sorozat legszebb pillanatait idézte meg

Az ilyen megoldásoknak hála nem akadtam fent a kevésbé eredeti húzásokon és a logikai hibák sem zökkentettek ki. Számos olyan apróság van, amiket fel lehetne sorolni a film negatívumaként, de egyik sem hagyott mély nyomott bennem, a feszült momentumokra viszont napokkal később is szívesen gondolok vissza. Értékelés: 85%, igazán kellemes meglepetést okozott ahhoz képest, hogy szinte mindenhol csalódásként emlegetik. Ezek a vélemények ne vegyék el a kedvét azoknak, akik kedvelik a bűnügyi sztorik életszerű bemutatását és a reális akciókat, mert a Triple 9 egészen szórakoztató élményt nyújt ebben a kategóriában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése