Az utolsó boszorkányvadász (The Last Witch Hunter)

Nyugodtan nézzetek hülyének, de én tényleg elhittem, hogy ez egy jó film lesz... vagy legalább közepes.

Az a szomorú, hogy tényleg lehetett volna jó is, nem volt ez teljesen veszett ügy. Ha valami olyasmi végeredmény sül ki belőle, amit az előzetes sugallt, azaz Vin Diesel morcosan néz, és brutális tempóban aprít, akkor hajlandó lennék szemet hunyni a logikai hibák felett. Ez viszont több helyen is hibádzik: egyrészt a történet még a műfajhoz képest is annyira fájóan buta, hogy nem lehet elmenni mellette. Érezhető, hogy a készítők egy franchise alapkövét akarták letenni, de az univerzumépítésre való törekvésük számomra iszonyúan nevetséges volt. Többször is a John Wick jutott eszembe, mert ott ugyanezt a feladatot profi módon megoldották, itt meg olyan szavakkal dobálóznak, hogy „pestisfa” meg „temetőföld”. A boszorkányokkal való fizikai küzdelem logikátlanságát pedig inkább nem is részletezem. Azok a részek legalább viszonylag látványosak, és Vin Diesel is hozza a tőle megszokott, nem túl bonyolult, de cserébe menő karaktert.


Ha a sztori butasága nem zavarna, akkor is felmerülne egy másik, még szomorúbb negatívum vele kapcsolatban: unalmas. A játékidő kb. kétharmadától már nagyon vártam, hogy vége legyen, mert addigra szinte teljesen érdektelen lett számomra a cselekmény. Egy fantasy akciófilm történetébe sikerült olyan „szuper” nyomozós szálat tenniük a harcok közé, egy óra után már a harcjelenetekhez sem volt kedvem. Azért ez sem kis teljesítmény...

Nem tudom, mennyi bevételt fog termelni Az utolsó boszorkányvadász, és sikerül-e elindítani a franchise-t, de egy biztos: ha lesz folytatás, arra már nem leszek vevő. Inkább megnézem újra valamelyik Riddick-filmet, vagy esszét írok a Halálos iramban szériában elhangzó, a család fontosságát hangsúlyozó Diesel-közhelyek filozófiai tartalmáról, de erre még egyszer nem vagyok kíváncsi. Értékelés: 35%.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése