A kaptár: Utolsó fejezet (Resident Evil: The Final Chapter)

Alig hiszem el, hogy ez már a hatodik Resident Evil-film, annyira egybeolvadt az eddigi öt rész az össze-vissza csapongó sztori miatt. Persze ezt a szériát sosem a történet kidolgozottsága miatt szerettük, inkább a látványos akciók csalták újra meg újra a mozikba nézőket, ennél mégis minőségibb lezárást érdemeltek volna Alice kalandjai. Ezen pedig az sem javít, hogy az alcím ellenére sem kizárt a folytatás.


Nem vártam sokat a filmtől, az előző epizódokon a hibák ellenére is tudtam szórakozni, ezúttal viszont egy olyan kaotikus massza került a vászonra, ami gyakran ment át az élvezhetetlen kategóriába. A sztori még a szokásoshoz képest is ostoba, egyszerűen nem tudtam annyira kikapcsolni az agyam, hogy megengedően szemet hunyjak a lépten-nyomon feltűnő logikátlanságok felett. Érdemes lenne jelenetenként felsorolni a hülye megoldásokat, de inkább próbálom ezeket minél hamarabb elfelejteni. 

Tovább rontanak a helyzeten a követhetetlen akciók, a legtöbb ilyen résznél az volt az érzésem, hogy egy idegrángásos operatőr és egy hiperaktív vágó hozta össze őket - rendezésről pedig jobb nem is beszélni. Elismerem, van néhány menő jelenet, de azokból bőven elég lett volna egy párperces videoklip valami zúzós zenére, mert a többi tényleg csak bosszantó felesleg. A legszomorúbb az egészben pedig az, hogy úgy tűnik, az alkotók ezt komolyan gondolták. Nincs semmi iróniára utaló jel, vagy vicces kikacsintás a nézők felé, pedig az még némileg megbocsájthatóvá tenné ezt a trash-zuhatagot. Így viszont nincs mentség. Értékelés: 35%.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése