John Wick 2. felvonás (John Wick: Chapter 2)

Á, szóval ilyen érzés az, amikor egy király akciófilmnek a folytatása sem okoz csalódást, a nyitott befejezés pedig örömhír, mert legszívesebben egyből nézném a folytatást!


A John Wick 2. felvonásában minden megvan, ami az első részt népszerűvé tette, a készítők tudták kezelni a rajongói elvárások által rájuk nehezedő nyomást. Tovább bővül a titokzatos bérgyilkosok köré szőtt univerzum, kiderül, mi történik, ha valaki vérrel megpecsételt szívességet kér egy társától. Wick-en most éppen egy ilyen tartozást hajtanak be, az elvégzendő melóhoz egyáltalán nincs kedve, de a szabályok rá is vonatkoznak. Szóval a nyugodt visszavonulás ezúttal is elmarad, helyette előkerül a fekete öltöny, megismerünk egy cseppet sem átlagos sommelier-t illetve egy újabb szállodát (ezeket most is a kellő öniróniával mutatja be a film), és indulhat az akció.

Ezek a jelenetek pedig most is eszméletlenül jók lettek, talán még az első részt is sikerült felülmúlni ilyen téren. Nincsenek másodpercenként vágások, a bunyók és a lövöldözések is követhetőek, a rengeteg headshot-tal megszórt pörgős koreográfiák pedig szemet gyönyörködtetőek. Látszik, hogy Keanu Reeves ismét felkészült erre a szerepre, nagyságrendekkel hitelesebb teljesítményt nyújt a legtöbb mai akcióhősnél. Az egy dolog, hogy mennyire kifinomult a stílusa, de még a fegyvertartásán is látszik, hogy nem a forgatáson került először ilyen helyzetbe. Az olyan apróságokért pedig hatalmas piros pont jár, amikor egy ellenfelétől elvett pisztolyból kilöki a tárat, hogy megnézze, hány golyó van benne. Fura, hogy az amúgy eléggé elszállt, misztikus világban játszódó film, éppen az ilyen kis dolgokban reális, de a készítők ráéreztek erre az egyensúlyra.

Visszalépésnek csak a történetet éreztem az első részhez képest, ami ezúttal sem lett bonyolultabb, viszont több az olyan átkötő, mesélős jelenet, amiknél belassul a tempó. Ezért részben a 20 perccel hosszabb játékidő okolható, illetve az is érződik, hogy próbáltak minél több részletet bemutatni a bérgyilkosok szabályairól, ezzel is megalapozva a folytatás(oka)t. Ez azonban nem rondít bele az önfeledt szórakozásba, John Wick hadjáratát nézni most sem kevésbé jó móka, mint legutóbb. Értékelés: 90%. Látok rá esélyt, hogy egy tökös akció-franchise jöjjön létre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése