Kingsman: Az aranykör (Kingsman: The Golden Circle)

Igazán fel tud bosszantani, amikor egy film őrült húzásokkal indít, aztán félúton megtorpan és bizonyos határokat már látványosan nem mer átlépni. Na, ezt a hibát kerüli el messziről a Kingsman folytatása, ugyanis nem fél tabukat döntögetni, és dugig van kreatív, eszement ötletekkel, amik egészen a befejezésig kitartanak.


Szükség is van rájuk, mert az ütős nyitójelenet után a film közepére kissé leül a tempó, viszont a váratlan, megmosolyogtató (vagy helyenként meghökkentő) megoldások fenntartják az érdeklődést. Így a nem éppen rövid (141 perces) játékidő ellenére egyszer csak azt vettem észre, hogy máris elkezdődött a finálé. Akkor aztán ismét magasabb fordulatszámra kapcsolt a film, a végső akció pörgős és látványos volt egy zseniális koreográfiájú bunyóval tarkítva.

A történet ezúttal sem túl bonyolult (talán még az első résznél is egyszerűbb), viszont Julianne Moore remek a drogterjesztéssel világuralomra törő gonosz szerepében, és a többi új karakter behozatala, valamint Colin Firth feltámasztása is jól sült el. Töki és Merlin a film elején szorult helyzetbe kerül, és a Kingsman amerikai megfelelőjéhez, a Statesman-hez fordulnak segítségért. Így aztán a kifinomult britek és a kevésbé jólnevelt jenkik együtt küzdenek a világ megmentéséért. Természetesen ezúttal is az esernyős-öltönyös ügynökön van a hangsúly, de azért a lasszós társaikhoz is fűződnek látványos megmozdulások.

Értékelés: 80%. A komolytalan, laza hangulat, a kreatívan felhasznált technikai kütyük, a kémfilmekre való utalások és a stílusos akciók keveréke most is ugyanolyan jól működik, mint 2 éve. Matthew Vaughn ismét a könnyed szórakoztatásra helyezte a hangsúlyt, és ezt a célt sikerült maradéktalanul teljesítenie. Ha lesz folytatás, szívesen megnézem, viszont egy Kinsgman-sorozatra még inkább vevő lennék, mert ez a stílus talán ütősebb lenne 40 perces, feszesebb tempójú adagokban. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése