Bright

Érdekes kettősség: a Bright nem különösebben jó film, mégis örülök annak, hogy már tervezik a folytatását. Hogy miért? Mert ugyan elég sablonos, átlagos történetről van szó, viszont a világ amiben játszódik kifejezetten érdekes és izgalmas.


Los Angelesben együtt élnek az emberek, orkok, tündérek, tündék, és még ki tudja hányféle faj, ez a sokszínű társadalom pedig egy egész jól kitalált, összetett hátteret szolgáltat, amiben még az olyan apróságokra is érdemes figyelni, mint például a wc falára firkált szövegek. Kár, hogy ezzel szemben a cselekmény hézagos és összecsapott, csak a fantasy elemeknek köszönhetően nem teljesen tucat. Egy nem túl összeszokott, ember-ork rendőrpárosra hárul a feladat, hogy védelmezzen egy varázspálcát, amire úgy általában mindenkinek, de főleg egy csapat, a Sötét Urat imádó tündének fáj a foga. Szóval az alap lényegében annyi, hogy sok gengszter meg akar szerezni valami különösen értékes dolgot - ez pedig nem éppen kreatív ötlet. 

Szerencsére Will Smith és Joel Edgerton duója jól működik, így akár klasszikus “buddy-cop” filmként is nézhető a Bright. Ugyan nem záporoznak a poénok, de beszólások többsége tetszett, nem volt erőltetett a humor. A főszereplők kapcsolata a szokásos módon alakul, a folytatásban ott lesz a lehetőség, hogy még gyakrabban ugrassák, oltogassák egymást. A látvány a mérsékelt költségvetés ellenére is teljesen korrekt, akkor sem húztam volna a számat, ha moziban látom. Nyilván nem Avengers-szintű vizuális megoldásokra kell számítani, de nem éreztem olcsónak a megálmodott világ életre keltését, és mindenképpen pozitív iránynak tartom, hogy már egy streaming szolgáltató is ilyen volumenű produkciókat képes létrehozni.

Értékelés: 70%, indításnak nem rossz, végig le tudott kötni, de ebben a környezetben egy ennél sokkal ötletesebb, érdekesebb sztorit is el lehetett volna mesélni, és pont ezt várom a folytatástól. Ha az alapokat változatlanul hagyják majd, csak a forgatókönyvön gondolkodnak kicsit többet, akkor még akár egy ütős franchise is kerekedhet a dologból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése