Baywatch

Kezdetben nem hozott lázba az ötlet, aztán az első előzetesnél mégis úgy döntöttem, hogy a Baywatch moziváltozatát látnom kell, annyira laza baromságnak tűnt. Az elhatározásomtól a negatív kritikák illetve az alacsony külföldi nézettség sem tudtak eltántorítani, és nem is bántam meg a makacsságomat. Na, nem azért mert ez egy jó film. Nem az, inkább csak közepes, viszont - néhány kínos poént leszámítva - jó nézni.


Könnyen lehet, hogy egy ehhez hasonló vígjátékot normál esetben feszengve, mosoly nélkül ülnék végig, a Baywatch-ot viszont áthatja a “Rock-faktor”. Dwayne Johnson nélkül fele ennyire sem lenne szórakoztató a film, ő viszont egy egészen kellemes nyári mozivá teszi, ami igazi bűnös élvezetet tud nyújtani. A történetről nem is érdemes beszélni, itt egyértelműen a körítésen van a hangsúly: napfény, tengerpart, lassítva futó bikinis csajok, keménykedő, egymást szekáló vízimentők, és változatos (lassításokat szintén gyakran bemutató) akciók. Oké, ezek nem túl komoly értékek, de a Hasselhoff-féle verzió sem éppen az elgondolkodtató mondanivalónak köszönhette a rajongótáborát.

A film nagyjából az ikonikussá vált sorozattal megegyező minőséget képvisel, de közel sem veszi annyira komolyan magát, és ez az önironikus hozzáállás (amit 2 cameo is feldob) sokat javít rajta. Értékelés: 60%, ami több is lehetne, ha a humor nem süllyedne helyenként a tinivígjátékokat is megszégyenítően olcsó szintre. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése